Răzbunare prin foc în cazul unei asasinat odios, cu şapte făptaşi. Fratele unui tânăr torturat a incendiat casele ucigaşilor

Un bărbat din județul Iași a vrut să se răzbune pe cei care i-au ucis fratele și a incendiat casele a doi dintre asasini. În timpul incendierii uneia dintre care, ieșeanul a fost la un pas să fie cuprins de flăcări. Incendiatorul a fost condamnat definitive și încarcerat.

Decizie definitivă în dosarul unui bărbat care a incendiat din răzbunare casele a doi consăteni. Bogdan Manole a dat foc locuinţelor a doi membri ai familiei Lupaşcu din aceeaşi comună, după ce aceştia i-au ucis fratele în chinuri. Ieri, Curtea de Apel Iaşi a decis ca Manole să fie condamnat la patru ani şi nouă luni de închisoare, pedeapsa fiind cu 11 luni mai mică decât cea stabilită de prima instanţă.

Bogdan Manole a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi în luna august a anului trecut. Potrivit rechizitoriului, în noaptea de 10 spre 11 august, dorind să se răzbune pentru moartea fratelui său Cătălin, inculpatul a cumpărat benzină de la un magazin din sat şi a dat foc locuinţelor lui Vasile şi Sandu Lupaşcu.

„Astfel, pe fondul evenimentelor anterioare în urma cărora fratele inculpatului a decedat din cauza acţiunilor conjugate ale mai multor cetăţeni din satul Osoi, printre care şi persoanele vătămate Lupaşcu Sandu şi Lupaşcu Vasile, numitul Manole Constantin Bogdan a căutat metode pentru a se răzbuna pe aceştia. În acest sens, a proferat ameninţări la adresa membrilor familiilor celor implicaţi, motiv pentru care acestea au fost nevoite să se mute din localitate“, se arăta în rechizitoriu.

La un pas să fie cuprins de flăcări

Procurorii au mai notat că, profitând că persoanele pe care le ameninţaseră nu se aflau în localitate, Manole a mers la magazin şi a cumpărat patru litri de benzină, pe care a plătit 40 de lei. Ulterior, a mers pe jos la casa lui Sandu Lupaşcu, a intrat în interior şi a turnat benzină pe pat. După ce a aprins flacăra, bărbatul a fost la un pas să fie şi el cuprins de flăcări. A fost ars la piciorul drept, au mai spus procurorii, însă a reuşit să iasă din casă.

„Ulterior, s-a îndreptat către locuinţa lui Lupaşcu Vasile, amplasată la o distanţă de aproximativ 500 de metri de locul primei fapte. Pentru a nu fi depistat şi recunoscut, inculpatul a mers pe un drum lăturalnic, iar când a ajuns la destinaţie, a pătruns în interior pe uşa de acces, iar într-o cameră a turnat restul benzinei pe un pat şi pe lângă acesta, abandonând bidonul, după care s-a îndepărtat şi a aruncat cu chibritul de la distanţă, pentru a evita o nouă accidentare“, au mai arătat procurorii în actul de acuzare.

S-a asuns o noapte în pădure

Ulterior, Manole s-a refugiat în pădure, iar a doua zi a mers la locuinţa unei apropiate, unde şi-a schimbat hainele.

„Din probatoriul administrat în cauză reiese, aşadar, că fapta a fost comisă din răzbunare, inculpatul urmărind producerea rezultatului. Dorinţa de a-şi atinge scopul l-a împins pe acesta să-şi continue acţiunea în pofida faptului că suferise leziuni. Inculpatul s-a asigurat că pagubele produse vor fi însemnate şi că în acest mod va crea o stare de panică în rândul cetăţenilor din comună, ca o atenţionare, totodată, asupra consecinţelor pe care le vor suferi cei ce încearcă să aducă o vătămare membrilor familiei sale“, au mai precizat procurorii.

 

Satul piromanilor. Crunta răfuială prin foc a rudelor unui tânăr ucis şi schingiut de şapte asasini din Iaşi

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.