Reţeaua interlopului “Căpcăun” de la Iaşi a ajuns în instanţă. Lista maşinilor de lux confiscate de la membrii grupării

Procurorii DIICOT Iaşi au trimis în judecată una dintre cele mai complexe grupări de contrabandă de ţigări din Moldova. Nu mai puţin de 35 de persoane au fost deferite justiţiei, fiind acuzate că făceau parte dintr-o reţea specializată în introducerea în România a tutunului de contrabandă. Printre cei trimişi în judecată se nu¬mără şi interlopul Marian Chirilă Plugaru, zis „Căpcăunul“, cel care a fugit din ţară înainte ca au¬torităţile să realizeze percheziţiile din acest dosar.

Vehicule de lux ridicate la percheziţii

Potrivit anchetatorilor, pe lângă traficul de ţigări, aduse prin diferite metode din Republica Moldova, membrii reţelei se ocupau şi cu coruperea poliţiştilor de frontieră sau a vameşilor, niciun funcţionar nefiind însă pe lista persoanelor acuzate. „În urma percheziţiilor au fost ridicate în vederea confiscării 11 autovehicule de lux (Porsche, Merce¬des, BMW etc.), importante sume de bani, în lei şi valutã, arme albe, aparatură specifică de su¬pra¬veghere/monitorizare (binoclu, aparatură de vedere pe timp de noapte etc.), aparatură de emisie-recepţie si alte obiecte/înscrisuri utile cauzei“, au precizat autorităţile.

În perioada investigaţiei, anchetatorii ieşeni au confiscat peste 120.000 de pachete de ţigări, a căror valoare se ridică la un milion de lei. Cantitatea de ţigări aduse însă în ţară de reţeaua „Căpcăunului“ este mult mai mare. Anchetatorii i-au filat pe membrii reţelei din luna aprilie până în octombrie, atunci când au avut loc descinderile.

„Gruparea are în componenţă ceţăţeni români şi moldoveni, iar liderul acesteia este un cunoscut al lumii interlope ieşene, violent, care a reuşit să imprime întregii grupări un ritm alert de acţiune, dovedind pe parcursul funcţionării o deosebită eficienţă, elasticitate, mobilitate în acþiune, şi chiar deschidere la noi metode pentru a-şi asigura o bază stabilă de profit. De asemenea, „locotenenţii“ liderului aveau misiunea de a racola lucrători de poliţie de frontieră, care să le faciliteze săvârşirea faptelor de contrabandă“, au mai precizat anchetatorii.

Dacă ţi-a plăcut articolul urmăreşte NewsPro pe Facebook 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.