Schimbare de tron la Palatul Roznovanu. Mihai Chirica a preluat funcţia de primar al Iaşului

Consiliul Local al municipiului Iaşi a votat astăzi, 25 mai, cu majoritate, pentru ca viceprimarul Mihai Chirica, liderul organizaţiei municipale a PSD, să preia prerogativele funcţiei de primar, după suspendarea din funcţie a lui Gheorghe Nichita.

Consilierii ieşeni s-au reunit de la ora 11.00, doi dintre aceştia, Marius Ostaficiuc şi Anghel Ficu fiind absenţi. Pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare s-au aflat două puncte, primul dintre acestea fiind desemnarea primarului iar al doilea al unui viceprimar.

Anterior, în cursul zilei de duminică, reprezentanţii PSD, cei care deţin majoritatea în Consiliul Local, stabiliseră ca cele două persoane care vor ocupa funcţiile să fie Mihai Chirica şi Daniel Mătăsaru. Înainte de a se discuta cele două proiecte, Daniel Mătăsaru a propus ca alegerea noului viceprimar să se amâne pentru cel puţin două săptămâni, atunci când, a spus acesta, se  aşteaptă “un verdict” în cazul lui Gheorghe Nichita.

Este vorba de data la care Nichita va afla dacă va rămâne sau nu în arest la domiciliu, o eliberare a sa urmând a duce la anularea efectelor suspendării din funcţia de primar.

După o serie de contre între liderul grupului liberalilor, Marius Dangă şi Mihai Chirica, consilierii locali au votat, cu 19 voturi “pentru” şi cinci “abţineri” pentru ca Mihai Chirica să preia prerogativele lui Gheorghe Nichita. Chirica a declarat că va continua proiectele Iaşului şi că nu este interesat de funcţia de primar. De asemenea, Chirica a mai menţionat că Gheorghe Nichita nu ar trebui să îşi dea demisia din funcţia de primar, aşa cum a făcut colegul său de partid Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.