Şefii TeleM şi 7 Est, război în instanţă după un material cu Zapodeanu

Patronul postului de televiziune TeleM Iaşi, Aurel Dobaşu, l-a dat în judecată pe editorul săptămânalului 7Est, Gabriel Gachi, acuzând că ar fi fost calomniat într-un articol în care se arăta că Dobaşu ar fi cerut bani de la omul de afaceri Ioan Zapodeanu.

Procesul dintre cei doi proprietari de entităţi media a fost înregistrat la Judecătoria Iaşi, printre cei chemaţi în judecată numărându-se şi Ciprian Boaru, fost reporter al 7 Est. Săptămânalul editat de Gabriel Gachi a publicat un articol, pe 28 mai 2014, intitulat “Dobaşu către Zapodeanu: „Banii sau viaţa!”. Exemplu de linşaj mediatic, un caz care are conotaţii”, în care se arăta că Aurel Dobaşu ar fi cerut de la omul de afaceri Ioan Zapodeanu 45.000 de lei iar după ce afaceristul a refuzat să plătească Dobaşu ar fi publicat mai multe articole denigratoare la adresa sa.

print 7 est

“Disperat de situaţia financiară a Tele M, post împovărat de un grafic de eşalonare a datoriilor la stat, Aurel Dobaşu i-a cerut, pe 24 aprilie, 45.000 de lei lui Ioan Zapodeanu, o sumă apropiată de valoarea unei rate lunare la Fisc. Dacă Tele M nu plăteşte chiar şi-o singură lună datoria la stat, întreaga eşalonare pică şi se trece la executarea silită. Latifundiarul a ezitat, spunându-i, de faţă cu martori, că îi dă banii doar dacă îşi pune casa drept garanţie. Dobaşu nici n-a vrut să audă, oferindu-i altceva: „Vă dau acţiuni la Tele M”. Ioan Zapodeanu a râs, spunând că nu-l interesează, iar negocierea a rămas în coadă de peşte”, se arăta în articolul publicat în 7 Est.

Dobaşu a negat acuzaţiile publicate în 7 Est şi consideră că săptămânalul l-ar fi calomniat prin publicarea articolului menţionat. “7 Est a publicat materiale care nu au nici o legătura cu realitatea şi va răspunde pentru asta. L-am avertizat înainte de asta pe Gabriel Gachi în legătură cu falsitatea informaţiilor vehiculate de ziarul său, dar n-a ţinut cont. În articolele respective sunt greşeli monumentale, pe care nu le-ar face nici măcar un student în anul 1 la Jurnalistică. Sunt date publice, accesibile oricui, dar pe care ei le-au trucat pentru a face un anumit joc”, a declarat Dobaşu, la solicitarea NewsPro.

NewsPro l-a contactat şi pe editorul 7 Est solicitându-i un punct de vedere despre acest proces. Gabriel Gachi a refuzat să comenteze. Procesul dintre cei doi nu a primit încă termen la Judecătorie.


Dacă ţi-a plăcut articolul urmăreşte NewsPro pe Facebook 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.