Şeful judeţului, despre crima din Parcul Copou: “Unde erau cei care trebuiau să asigure ordinea şi liniştea publică?”

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Cristian Adomniţei, menţionează, într-o postare pe Facebook, că Poliţia Locală din Iaşi a devenit “garda personală a primarului”, referindu-se la adolescenta ucisă sâmbătă în parcul Copou din Iaşi.

Cristian Adomniţei se întreabă retoric, în postarea de pe reţeaua socială, “unde erau cei care trebuiau să asigure ordinea şi liniştea publică”. Preşedintele CJ se referă la Poliţia Locală, instituţie care ar trebui să păzească Parcul Copou din Iaşi şi despre care NewsPro a scris AICI.

“Tragedia petrecută ieri în Parcul Copou m-a îndurerat profund. Gândurile și rugăciunile mele se îndreaptă spre familia și cunoscuții Dianei. Îți trebuie multă forță să treci peste un astfel de moment zguduitor….Însă uciderea Dianei nu a îndoliat doar membrii familiei și cunoscuții, ci întreaga noastră comunitate, cu atât mai mult cu cât a fost comisă în plină zi, în parcul public cel mai frecventat de ieșeni. După incidentul cu furtul statuilor din Parcul Copou de acum doi ani, s-au promis măsuri sporite de siguranță. Ce s-a întâmplat concret de atunci? Dacă au fost întreprinse măsuri, atunci ele s-au dovedit a fi total ineficiente. Câte tragedii mai trebuie să aibă loc pentru ca siguranța publică a ieșenilor să fie o prioritare pentru Primărie? Cer Municipalității să ia toate măsurile pentru ca un astfel de tragic eveniment să nu se mai repete, începând cu un audit serios la Poliția Locală. Avem nevoie să aflăm unde au fost cei care trebuiau să asigure ordinea și siguranța publică atunci când era cea mai mare nevoie de ei. Din păcate, constat că Poliția Locală s-a transformat în garda personală a primarului și că siguranța cetățenilor a rămas în plan second”, a scris, pe Facebook, Adomniţei.

O adoescentă de 16 ani, Diana Elena G., a fost ucisă în plină zi, în parcul Copou din Iaşi, de iubitul ei gelos. Povestea crimei o puteţi afla AICI.

Info: Cristian Adomniţei este adversar al primarului Gheorghe Nichita, cei doi atacându-se reciproc după ce partidele pe care le reprezintă, PNL, respectiv, PSD sau dezbinat din USL.

Dacă ţi-a plăcut articolul urmăreşte NewsPro pe Facebook 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.