SIMULARE BAC 2015 începe luni. Modele de subiecte la limba română

Simularea probelor scrise ale examenului de BAC pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a din anul şcolar 2014-2015 va avea loc după cum urmează: Limba şi literatura română (2 martie), Limba şi literatura maternă (3 martie), proba obligatorie a profilului (4 martie) şi, doar pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului şi specializării (6 martie). Toate probele sunt scrise. Afişarea rezultatelor va avea loc pe data de 12 martie.Simularea pentru bacalaureat la clasa a XI-a a fost organizată pentru prima oară în anul 2014, cu scopul de a familiariza elevii cu rigorile unei evaluări naţionale, respectiv a unui examen de bacalaureat naţional, dar şi pentru a optimiza rezultatele obţinute de către elevi la finalul studiilor liceale. Gândul va publica în timp real subiectele la simulare bacalaureat 2015 la proba de limba română, prezentând ce au trebuit să rezolve elevii la simulare BAC 2015, proba de limba română.

Elevii au putut consulta subiectele posibile pe care le pot primi la examen pe http://subiecte2015.edu.ro.

Iată mai jos câteva modele de subiecte la română publicate de edu.ro pentru simulare bacalaureat 2015.

SUBIECTE SIMULARE BAC 2015 ROMÂNĂ REAL-TEHNOLOGIC

 

SUBIECTE SIMULARE BACALAUREAT 2015 ROMÂNĂ UMAN

Notele obţinute de elevi la examene  nu vor fi publicate în catalog, dar rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral.

Este al doilea an când elevii de clasa a XI-a susţin simulare pentru bacalaureat. Anul trecut, elevii care sunt acum în clasa a XII-a au susţinut pentru prima dată simularea la clasa a XI-a.

SIMULARE BAC 2015. Următoarea probă, de Limba şi literatura maternă este programată marţi (3 martie), iar proba obligatorie a profilului va fi susţinută miercuri (4 martie).

Simularea probelor scrise se va încheia vineri (6 martie) cu proba la alegere a profilului şi specializării, pe care o vor susţine doar pentru elevii claselor a XII-a.

Elevii pot consulta subiectele posibile pe care le pot primi la simulare pe http://subiecte2015.edu.ro.

Afişarea rezultatelor se va face în 12 martie.

Ministerul Educaţiei arată că scopul acestor testări la nivel naţional este “familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naţionale, respectiv a unui examen de bacalaureat naţional şi cu scopul de a optimiza rezultatele obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale”.

Anul trecut, în sesiunea de vară a examenului de bacalaureat, rata de promovare la nivel naţional a fost de 60,65%, după soluţionarea contestaţiilor, mai mare cu 4,25 puncte procentuale decât în 2013, aceasta fiind şi cel mai bun rezultat din ultimii patru ani.

Calendar simulare Bac 2014

2 martie 2015 – Simularea probei scrise de Limba şi literatura română

3 martie 2015 – Simularea probei scrise de Limba şi literatura maternă

4 martie 2015 – Simularea probei obligatorie a profilului (matematică/istorie)

6 martie 2015 – Simularea probei la alegere a profilului şi specializării (numai pentru elevii clasei a XII-a)

12 martie 2015 – Afişarea rezultatelor

Calendarul Bacalaureat 2015

8 – 10 iunie – Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română

10 – 12 iunie – Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă

15 – 19 iunie – Evaluarea competenţelor digitale
22 – 26 iunie – Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională

Probele scrise:

29 iunie – Limba şi literatura română

30 iunie – Limba şi literatura maternă

1 iulie – Proba obligatorie a

profilului 3 iulie – Proba la alegere a profilului şi specializării.

La simularea bacalaureatului de anul trecut, peste 50 la sută din elevii de clasa a XII-a au luat note peste cinci la Limba română şi la proba la alegere a profilului, în timp ce mai puţin de jumătate – 42,51 la sută – au obţinut note de trecere la proba obligatorie a profilului.

Centralizarea făcută în 2014 de Ministerul Educaţiei Naţonale a arătat că 52,8 la sută din elevii de clasa a XII-a au obţinut note peste cinci la Limba română, 67,78 au luat o notă de trecere la Limba maternă, 42,51 la sută au luat peste cinci la proba obligatorie a profilului (Matematică sau Isorie) şi 53,92 la sută la proba la alegere a profilului.

La clasa a XI-a, 44,22 la sută dintre elevi au luat peste cinci la proba de Limba română, 62,42 la proba pentru Limba maternă, iar la proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) – 36,32 la sută.

Sursă: Gândul

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.