Site-ul Tehnopolis Iaşi, construit din fonduri europene de autorităţile locale, a fost spart de aşa-zişi membri ai Statului Islamic

Pagina web a Parcului Ştiinţific şi Tehnologic Tehnopolis a fost spart de hackeri care au precizat că ar aparţine Statului Islamic şi au postat o melodie în limba arabă, care porneşte în momentul accesării site-ului.

Site-ul www.tehnopol-is.ro este aferent unei investiţii realizată de autorităţile locale din Iaşi prin intermediul unor fonduri structurale. Potrivit Primăriei Iaşi, Parcul Știintific și Tehnologic TEHNOPOLIS activează ca o platformă suport pentru dezvoltarea afacerilor din Iași și din zona Moldovei, fiind constituit în scopul utilizării rezultatelor activității de cercetare, aplicării tehnologiilor avansate din economie și creșterii participării institu ṭ iilor de învățământ superior la procesul de dezvoltare economico-socială prin știință și tehnologie.

Parcul funcționează din Iunie 2005, având ca asociați Consiliul Județean Iași, Primăria Municipiului Iași, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași, Universitatea Agronomică și de Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” Iași, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.