SONDAJ Cine ar ieşi primarul Iaşului dacă mâine ar fi alegeri şi câţi ieşeni ar vota la referendum pentru demiterea lui Nichita

Potrivit unui sondaj de opinie realizat pe un eşantion de 1.000 de persoane, dacă mâine ar avea loc alegeri locale, primarul Gheorghe Nichita ar lua o treime din sufragii, al doilea clasat în preferinţele ieşenilor fiind preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei.


În raportul de cercetare realizat pentru PNL Iaşi, în februarie 2015, sunt identificate şi principalele nemulţumiri ale ieşenilor referitoare la oraşul în care trăiesc. Astfel, cifrele arată că 43,49% din ieşeni consideră că problema prioritară a oraşului este reţeaua de autobuze şi tramvaie din oraş, peste 25% considerând că Iaşul ar avea nevoie de autostrada care să îl lege de Ardeal. Alţi 17,46% din cei care au răspuns la sondaj consideră că parcurile şi spaţiile verzi ar trebui reamenajate.

Respondenţii sondajului realizat pentru PNL au precizat în proporţie de 30% că ar vota cu Gheorghe Nichita dacă mâine ar avea loc alegeri pentru fotoliul de primar al Iaşului. Pe locurile doi şi trei se situează Cristian Adomniţei şi Mihai Răzvan Ungureanu.

Referitor la eventualitatea organizării unui referendum pentru demiterea primarului Nichita,  în jur de 58% din respondenţi au declarat că s-ar prezenta la vot la referendum, însă numai 29% ar vota pentru demiterea lui Gheorghe Nichita.

În cadrul aceluiaşi sondaj, în jur de 30% din respondenţi s-au arătat “destul de nemulţumiţi” de calitatea serviciilor de sănătate iar 30% au declarat că nu sunt “nici mulţumiţi, nici nemulţumiţi” de viaţa culturală ieşeană.

44% din respondenţi au studii superioare, iar 53% sunt în prezent angajaţi. Studiul are un procent de eroare statistică situat între -3% şi +3%.

Dacă ţi-a plăcut articolul urmăreşte NewsPro pe Facebook 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.