Soţul judecătoarei care i-a eliberat pe violatorii din Vaslui a câştigat 1.000 de euro din satul natal al celor 7 – DOCUMENT

Viorel Moldovan, şef al biroului IT de la Tribunalul Vaslui, a câştigat, la alegerile din 2012, aproximativ 1.000 de euro de la Consiliul Local din Văleni, sat din care sunt originari autorii violului dezbătut intens în această perioadă în România. Soţia lui Moldovan este cea care a eliberat o parte din violatori invocând că aceştia şi-au recunoscut faptele.

Informaţia celor aproximativ 1.000 de euro pe care Viorel Moldova i-a câştigat de la Consiliul Local Văleni apare în declaraţia pe care soţia sa, fostă preşedinte a Judecătoriei Vaslui, a postat-o pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Potrivit acestui document, şeful biroul IT al Tribunalului Vaslui a câştigat 4.284 ca urmare a exercitării funcţiei de preşedinte al Biroului Electoral comunal din Văleni. Sursa venitului, după cum reiese din acelaşi document, este Consiliul Local Văleni, comună aflată în epicentrul scandalului violului fetei de 18 ani. Din mai multe materiale de presă referitoare la acest subiect, familiile celor şapte suspecţi de viol sunt printre cele bogate din comuna vasluiană, fiind bine văzute în comunitate.

Judecătoarea Georgina Moldovan SURSĂ FOTO Adevărul

Judecătoarea Georgina Moldovan SURSĂ FOTO Adevărul

Soţia lui Viorel Moldovan, fosta preşedintă a Judecătoriei Vaslui Georgina Moldovan a demisionat din funcţie după ce a eliberat trei dintre suspecţi, nefiind indicii clare din care să reiasă că plecarea sa ar avea vreo legătură cu decizia dată în dosarul violatorilor. În prezent, Moldovan activează în cadrul Şcolii Naţionale de Grefieri acolo unde a fost delegată pentru o perioadă de trei ani de către CSM.

Moldovan a intrat în magistratură în 2009, activând ca stagiar în judeţul Iaşi, la Judecătoria Hârlău, înainte de a ajunge la Vaslui, unde a şi fost promovată ca preşedinte. Potrivit traseului său profesional, Moldovan a studiatul Dreptul la Universitatea “Mihail Kogălniceanu” din Iaşi, o instituţie de învăţământ privată.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.