Topul şcolilor din Iaşi cu cele mai multe absenţe. La o unitate media este de 50 de absenţe/elev iar niciunul nu a luat bacalaureatul

Elevii de la un liceu din Iaşi au adunat o medie de 50 de absenţe în anul şcolar precedent, în timp ce promovabilitatea la examenul de bacalaureat este 0.

Într-un top al liceelor la care se chiuleşte cel mai mult, publicat de Evenimentul, Liceul Tehnologic Holboca se află pe primul loc, cu medii mult mai mari decât restul unităţilor şcolare din judeţul Iaşi. La unitatea de învăţământ meţionată, fiecare elev are o medie de aproape 50 de absenţe, de şase ori mai mult decât media pe judeţ.

Sursa citată arată că Liceul Holboca se află în lichidare de la începutul acestui an şcolar, unul dintre motive fiind şi cel al absenteismului ridicat. De asemenea, la unitatea de învăţământ de la Holboca, niciun elev nu a promovat examenul de bacalaureat la în ultimii ani.

Absenţele cele multe sunt de la faptul că s-au înscris la începutul anului şcolar elevi care au terminat clasa a VIII-a şi apoi nu au mai venit deloc. Mulţi au plecat în străinătate, la muncă, sau sunt fetiţe care s-au căsătorit, iar acum au copii. Părinţii, dintr-o mândrie prost înţeleasă, îi înscriau la liceu chiar cu note de 2 şi 3. Din momentul în care nu ştii să faci tabla înmulţirii, cum să promovezi Bacalaureatul?”, a precizat directorul Renata Dornescu, pentru Evenimentul.

Topul şcolilor cu cele mai multe absenţe nemotivate 

  1. Liceul Tehnologic Holboca – 49,86 absenţe/elev
  2. 2. Şcoala Gimnazială „Ion Neculce” Iaşi – 44,44 absenţe/elev
  3. 3. Şcoala Gimnazială Slobozia Deal – 35,47%
  4. 4. Colegiul Tehnic de Transporturi şi Construcţii Iaşi – 34,68 absenţe/elev
  5. 5. Liceul Tehnologic „M. Busuioc” Paşcani – 31,18 absenţe/elev

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.