Tranzacţia anului la Iaşi: Dedeman şi Lidl se vor extinde la Ţesătura, pe o suprafaţă de 4,6 hectare de teren

Dezvoltatorul imobiliar care este proprietar al terenului fostei fabrici ieşene Ţesătura intenţionează să vândă o suprafaţă de 46.000 de metri pătraţi către Dedeman şi Lidl, cele două companii urmând a deschide supermarketuri în zonă.


Potrivit surselor din piaţa imobiliară, citate de agenţia de ştiri Mediafax, cele două companii ar fi semnat deja cu dezvoltatorul Plaza Center un precontract privind cele 4,6 hectare de teren din zona Ţesătura.

“Dedeman a semnat un precontract pentru a cumpara 37.000 de metri patrati din teren, iar Lidl vrea sa cumpere 9.000 de metri patrati. Tranzactia va fi realizata dupa ce Dedeman va obtine PUZ-ul pentru teren”, au declarat surse din piata imobiliara, pentru Mediafax.

tesatura 2

Potrivit raportului financiar al companiei, Dedeman a platit un avans de 2 milioane de euro pentru terenul a carui valoare este estimata in raport la 7,28 milioane de euro, cu peste 4 milioane de euro mai putin fata de 2013, mai arată sursa citată.

Plaza Center a achiziţionat terenul fostei fabrici Ţesătura în 2007 de la Iaşitex cu suma de 21 de milioane de euro. Dezvoltatorul intenţiona să construiască pe acel teren un mall însă intrarea în recesiune i-a năruit intenţiile.

tesatura

Reteaua Dedeman din Romania numara 41 de magazine, in acest an fiind deschise 3 unitati, la Sibiu, Deva si Targu-Jiu. Compania a anuntat anterior ca vrea sa ajunga la o retea de 50 de magazine in Romania pana la finele anului viitor. Lidl parte a grupului german Lidl & Schwartz, care mai opereaza pe plan local reteaua de hipermarketuri Kaufland, are in Romania o retea de peste 180 de magazine.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.