Daniel şi Daniela Deaconiţă

Triunghiul amoros din dosarul concursurilor trucate de la Socola. Lucian Burlea a fost reţinut de DNA

Dosarul penal insturmentat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) la Institutul de Psihiatrie “Socola” din Iaşi a pornit după ce şeful Serviciului de Achiziţii ar fi trucat un concurs de angajare pentru soţul unei subalterne cu care avea o relaţie extraconjugală. Totul s-ar fi petrecut cu ştiinţa managerului unităţii, Lucian Burlea, reţinut marţi noapte pentru 24 de ore.


Procurorii DNA Iaşi au deschis dosarul de corupţie în care este implicat managerul Institutului de Psihiatrie “Socola” urmare a unui concurs trucat de către fostul şef al Serviciului de Achiziţii al instituţiei, au precizat surse judiciare. La audierile de la DNA a fost dus şi fostul procuror ieşean Sebastian Popa, condamnat în trecut pentru luare de mită, şi care a lucrat până în toamna anului trecut la unitatea spitalicească. Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore marţi noapte.

Popa a fost demis de la “Socola” după un scandal amoros în care a fost implicat alături de o subalternă a serviciului pe care l-a condus. În perioada în care Popa a avut o relaţie cu Alina Deaconiţă, la “Socola” s-ar fi organizat un concurs pentru angajarea soţului ieşeancei, Daniel Deaconiţă.

Concursul ar fi avut loc în perioada în care acesta se afla în Anglia. După ce s-a întors în ţară, Daniel Deaconiţă a aflat de relaţia extraconjugală pe care soţia sa o avea la spital iar angajarea sa a picat. De asemenea, soţia lui Sebastian Popa a aflat de aventura soţului ei şi ar fi intentat divorţ.

În paralel, persoane din cadrul unităţii spitaliceşti ar fi mers la Parchet şi ar fi denunţat trucarea respectivului concurs, derulat în 2014. Potrivit unor surse juridice, anchetatorii ar investiga şi alte angajări derulate în condiţii suspecte la Institutul “Socola”.

Acestea s-ar fi desfăşurat cu ştiinţa managerului Lucian Burlea, au mai precizat sursele citate. Acestea au arătat că, în acest dosar, acuzaţiile sunt de trafic de influenţă, abuz în serviciu şi fals.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.