cuza iasi

Un ieşean a învins în instanţă Ministerul Educaţiei pentru a-i fi recunoscută diploma de licenţă de la “Cuza”

Un cadru didactic a fost nevoit să apeleze la justiţie pentru ca ministerul de resort să-i recunoască o diploma pe care a obţinut-o la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.


Liviu Anton este originar din Mogoşeşti şi a absolvit Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul universităţii ieşene în 2006, la specializarea “Educaţie Fizică şi Sport – Biologie”. În 2006 a obţinut diploma de licenţă şi în perioada 2006-2010 a funcţionat ca profesor calificat de educaţie fizică la o şcoală din judeţul Iaşi şi la două din judeţul Constanţa.

“Începând cu anul şcolar 2011 funcţionează ca profesor de educaţie fizică şi sport în satul Rădeni, comuna Dragomireşti, judeţul Vaslui, fiind plătit ca profesor necalificat, datorită faptului că nu-i sunt recunoscute studiile universitare”, se arată în încheierea judecătorilor Tribunalului Iaşi.

Motivul pentru care reprezentanţii ministerului de resort nu au recunoscut diploma de licenţă a lui Anton a fost lichidarea specializării absolvite, de la “Cuza”, începând cu anul 2011. În motivarea instanţei se precizează însă că, deşi specializarea a fost lichidată, aceasta era aprobată începând din 1999 de Senatul universităţii ieşene.

“Faptul că această dublă specializare nu se regăseşte ca specializare autorizată/acreditată, enumerată în anexele vreunei Hotărâri de Guvern date în acest scop, nu-i poate fi imputat universităţii şi, cu atât mai puţin, reclamantului din cauză, din moment ce nu ministerul a declanşat procedura de lichidare, ci chiar universitatea”, au concluzionat judecătorii.

Este absurd ca în anul 2015 un absolvent de studii superioare al unei instituţii de învăţământ de stat să fie nevoit să apeleze la instanţa de judecată pentru a-i fi recunoscută diploma de licenţă”, a precizat şi avocatul lui Liviu Anton, Răzvan Huţanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.