Un ieşean şi-a incendiat soţia supărat că aceasta i-a reproşat că a bătut-o

Un bărbat de 48 de ani din localitatea ieşeană Brăeşti a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv după ce a încercat să-şi ucidă soţia prin incendiere. Vasile Pătraşcu obişnuieşte să consume alcool şi să-şi maltrateze consoarta şi cei cinci copii pe care îi are cu aceasta.

Potrivit anchetatorilor, pe 9 septembrie 2014, Pătraşcu şi soţia sa au consumat ţuică, iar femeia i-a reproşat agresorului că a bătut-o în 2011 cu o bară de metal spunând că pentru acea faptă bărbatul ar fi trebuit să se afle în puşcărie. Supărat de reproşurile soţiei, Pătraşcu a luat de afară un recipient cu benzină şi a stropit-o pe victimă.

Ulterior, a dat foc unui chibrit şi l-a atuncat înspre aceasta. „Hainele victimei au luat foc, dar în scurt timp aceasta a reuşit să se dez­brace. În pielea goală, victima a rămas în casă, pe marginea unui pat,  întrucât inculpatul nu i-a permis să iasă pentru a cere ajutor. În jurul orelor 11,30, la locuinţa inculpatul a venit una din fiicele acestuia, care, văzându-şi mama cu arsuri pe corp (de la abdomen în jos şi în zona gâtului), a cerut ajutorul unor rude care lo­cuiau în apropiere. Acestea au reuşit să-l imobilizeze pe inculpatul care continua să se manifeste violent şi să ameninţe că o va ucide pe victimă“, au precizat procurorii ieşeni.

Femeia a suferit arsuri de gradul III pe o treime din corp. Procurorii au mai aflat, în timpul cercetărilor, că agresiunea la care se referea soţia lui Pătraşcu data din 29 octombrie 2011, atunci când, în urma unui conflict, bărbatul şi-a lovit soţia cu pumnii şi cu o bară metalică în zona capului. În timpul agresiunii, Pătraşcu a mai rănit-o pe victimă şi în zona organelor genitale, femeia reuşind să fugă pe jumătate îmbrăcată în curtea unui vecin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.