Un nou caz Brăilean. O fetiţă de un an a murit după ce a aşteptat ambulanţa peste două ore

O fetiţă de un an a decedat vineri după ce  i s-a făcut rău şi a ajuns în stare critică. Familia copilei spune că ambulanţa pe care au solicitat-o prin apelul unic de urgenţă a ajuns cu o întârziere de peste două ore.


Miruna B., din Ţibana, a făcut un stop cardio-respirator din cauza unor malformaţii pe care le avea din naştere iar familia sa a sunat la 112 pentru a primi ajutor medical. Potrivit bunicii copilei, echipajul medical a ajuns la faţa locului după mai bine de două ore de la apel.

„Noi am sunat pe la 8.30 sau 9 fără ceva, dar ambulanţa a venit după 11. Noi deja plecasem cu o căruţă de acasă, pentru că vedeam că fetiţa este moleşită, fără vlagă. Ne-am întâlnit cu ei pe drum. Pe urmă a venit şi elicopterul SMURD, şi medicii de familie, dar nu s-a mai putut face nimic“,a spus Veta Bâcu, bunica fetiţei decedate, jurnaliştilor de la Ziarul de Iaşi.

După ce ambulanţa a ajuns la Ţibana medicii au solicitat elicopterul SMURD pentru ca fetiţa să fie transportată de urgenţă la Iaşi. „Elicopterul SMURD s-a deplasat la Ţibana, la un copil de un an cu o malformaţie congenitală, encefalopatie, aflat în stop cardio-respirator. Manevrele de resuscitare nu au avut succes şi s-a declarat decesul“, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic şef UPU-SMURD.

La rândul lor, reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă au refuzat să ofere explicaţii în acest caz spunând că dacă familia este nemulţumită poate face plângere la poliţie.

Săptămâna trecută, profesorul universitar Tiberiu Brăilean a murit după ce a aşteptat mai multe ore până să fie diagnosticat la Spitalul “C.I. Parhon” din municipiu. O anchetă a DSP a relevat ulterior că medicul de gardă a întârziat excesiv diagnosticarea profesorului. Doctorul a fost demis iar cazul a ajuns în atenţia Colegiului Medicilor din România.

Citeşte şi: 

Ancheta din cazul medicului Brăilean: doctorul de gardă de la „Parhon” a fost demis

Profesorul Tiberiu Brăilean a murit cu zile: a suferit şase ore la Urgenţe până ca un medic să se uite la el. Reacţia soţiei

Medicii de la „Sf. Spiridon”: „Tiberiu Brăilean se află în stare foarte gravă”

Profesorul universitar Tiberiu Brăilean a murit în această dimineață

Reacţii după trecerea în nefiinţă a profesorului Brăilean. “A plecat dintre noi un alchimist al ideilor şi sentimentelor”

Lasă un răspuns