Un patron din Iaşi implicat într-un jaf ca-n filme şi-a cumpărat libertatea în justiţie

Sentinţă definitivă în dosarul celui mai spectaculos jaf din 2013, în care protagonist a fost un controversat om de afaceri din Iaşi, fost administrator al Pensiunii la Palia. Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au modificat soluţia dată de colegii de la Judecătorie în acest dosar, cel avantajat fiind Ionuţ Palia Budescu, judecat pentru complicitate la furt calificat în acest caz.

După ce a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare în primă instanţă, magistraţii au admis apelul lui Budescu şi au încetat procesul penal împotriva acestuia. Exonerarea controversatului afacerist a fost posibilă după ce acesta a depus la dosar un document în care se arăta că s-a înţeles cu reprezentanţii casei de amanet Corelia, cea de la care doi hoţi tocmiţi de Budescu au furat banii şi bijuterii de aproape 200.000 de lei. “Încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului PBI (…) ca urmare a încheierii unui acord de mediere cu partea civilă S.C. Corelia I.F.N. S.R.L.”, au stabilit judecătorii ieşeni.

 Care erau acuzaţiile

Decizia de încetare a procesului penal împotriva lui Budescu îl scapă pe acesta de o eventuală transformare a pedepsei în închisoare cu executare. Budescu a mai fost condamnat, în trecut, la şase luni de închisoare cu suspendare pentru ultraj contra bunelor moravuri şi exista posibilitatea ca, dacă pedeapsa primită în dosarul jafului de la Corelia rămânea definitivă, afaceristul să meargă la închisoare.
În cazul celorlalte două persoane care au participat la jaful de la Corelia, magistraţii au dispus disjungerea dosarului, acestea urmând a fi judecate separat. Ştefan Ceauşu şi Cosmin Ursu au fost condamnaţi, în primă instanţă, la patru ani şi trei luni de închisoare respectiv patru ani de închisoare cu suspendare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.