Un student de la UTI, primul președinte ieșean al Uniunii Studenților din România

Alexandru Bîndar, student al Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași va conduce peste 100 de ligi din țară după ce a fost ales în weekendul acesta ca președinte al Uniunii Studenților din România.

Inginerul și-a depus candidatura sâmbătă, când a avut loc la Iași cea de-a XXXVI-a adunare generală a USR, în Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu”.

„Trebuie să coordonez activitatea întregii federații, să o reprezint în raport cu Ministerul Educației Naționale sau chiar cu Ministerul Tineretului și Sportului, dar să păstrez și legătura cu partea internă, cu ligile din diferite orașe. Bineînțeles că astfel mesajul Iașului va ajunge mai ușor la conducerea țării și la oamenii cu care ne vom întâlni, în special de la minister, cu care avem o relație directă”, a declarat Alex Bîndar.

La Iași s-au întâlnit weekendul trecut peste 200 de persoane din conducerea a peste 100 de ligi din toată țara, discutând mai multe probleme legate de reprezentantivitatea lor în universități și relația cu Ministerul Educației Naționale.

„În cadrul ședințelor plenare au fost discutate subiecte de interes din domeniul educațional, precum susținerea înființării la nivelul Ministerului Educației Naționale a unui Consiliu Consultativ din care să facă parte și reprezentanți ai studenșilor, 25% în alegerea rectorului sau asigurarea calității în învățământul superior”, au precizat reprezentanții studenților.

Alex Bîndar a precizat că în continuare se va muta la București pentru a putea să coordoneze activitățile federației la nivel național.

Dacă ţi-a plăcut articolul urmăreşte NewsPro pe Facebook 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.